hund og barn

H

U

N

D

&

B A R N

Hund og barn kan være en herlig kombinasjon.

Det er få ting som er så hjertelig å se enn et barn og et dyr i gjensidig, trygt og stabilt samspill.

Å vokse opp med dyr kan være utrolig berikende for et barn og er med på å dyrke både empati og forståelse for verden rundt oss.

 

Det er, endog, endel ting man bør ta med i betraktning da gjelder å leve i et miljø med tett omgang mellom våre små tobente og våre firbente venner. At vi voksne innehar kunnskapen til å lese dyret vi har i hus når det er i omgang med barna er ufattelig viktig, samt å forstå dets limitasjoner såvel som styrker da gjelder sin kommunikasjon med oss tobente.

Det er desverre slik at mange foreldre ikke alltid innehar nok kunnskap om hunders måter å kommunisere på rundt barn, noe som kan føre til misforståelser, atferdsavvik og, i værste fall, bitt.

 

Hos Atferdsklinikken har vi inngående kunnskap, såvel som personlig kompetanse, med å tilrettelegge trygge og velfungerende miljø for dyr og barn og dette er en av våre hjertesaker.

Vi ønsker at hund og barn skal kunne leve i i et miljø som er trygt og berikende for både to og firbente og vi kan være behjelpelige innen de fleste områder da gjelder denne verdifulle, men sårbare, kombinasjonen.

Eksempler på områder man kan ha nytte av profesjonell hjelp :

- Hund fra før og baby på vei

 

- Småbarnsfamilie og anskaffelse av ny valp/hund

 

- Foreldre med barn som omgåes hund i perioder (til eksempel ferier og/eller besteforeldre / tanter/ onkler, venner med hund osv.)

 

- Eiere av hund som omgåes barn periodevis

( ex.besteforeldre /tanter /onkler/venner av småbarnsfamilier).

 

- Eiere av hund med barneskepsis

 

- Voksne eller barn med hundeskepsis

Images on this page courtesy of "africa" & "vlado" at FreeDigitalPhotos.net

ATFERDSKLINIKKENS TILBUD TIL DEG SOM ØNSKER Å TILRETTELEGGE FOR POSITIVT OG TRYGT SAMSPILL MELLOM BARN OG HUND:

 

Har du hund og venter ditt første barn? Eller har barnet kanskje allerede kommet og dere er usikre på hvordan ting utarter seg eller om dere leser hunden riktig? Har du hund og venter barnebarn som du gjerne vil at skal komme på besøk eller venter du barn og har foreldre som har en hund du gjerne vil at skal ha trygg samhandling med ditt barn? Har dere barn og også ny valp/hund i hjemmet? Vi går gjennom de viktigste sikkerhetsmessige tiltakene og lærer dere hvordan lese hunden rundt barn slik at dere alltid kan være ett skritt foran da gjelder hundens kontakt med barnet og vice versa. Vi gir inngående veiledning for hvordan tilrettelegge hjemme-miljøet slik at både hund og barn får både samspill og fri fra hverandre og forklarer hvordan dette vil være med på å styrke forholdet, samtidig som det skåner og unngår fremtidig stress.

Der hunden allerede er på plass i hjemmet gjør vi en utredning av hundens historikk samt analyserer hundens samspill og reaksjoner med barn.

ATFERDSKLINIKKEN

Anouska G. Andenæs

VeterinærAtferdskonsulent

 

post@atferdsklinikken.no

www.atferdsklinikken.no

 

Rådmann Halmrastsvei 18

1337, Sandvika, bærum

 

“Some people talk to animals. Not many listen though. That's the problem.”

― A.A. Milne.

Copyright © All Rights Reserved