valg av hunderase

VALG

AV

Assistanse, veiledning, informasjon og forklaring for den vordende hundeeier om viktigheten av type, rase, oppdretter mm. samt analyse av forholdene og forslag om aktuelle raser for å påse at valget faller på en hund som vil passe inn i din livsstil og miljø forøvrig.

Mange sitter vi med en tanke om hva slags hund vi kunne tenkt oss.

Den beryktede "Drømmehunden".

Kanskje erindrer man en hund man kjente i barndommen som var på alle måter "perfekt" i ens egne øyne, eller man på andre måter har peilet seg inn på en favoritt rase eller type hund. Desverre er det ofte slik at den rasen man drømmer om å eie ikke nødvendigvis er forenelig med realiteten av det livet og den hverdagen man lever i.

Det er en e n o r m variasjon på rasene og hund er ikke bare "hund".

Hvis man velger rase basert på feil premisser så risikerer man å sitte igjen med mye slit, dårlig samvittighet og brannslukking for å få endene til å møtes.

 

Når man skal velge en hund så må man ta med i regnestykket ens egne rutiner og hverdag. Disse aspektene bør ligge til bunns for et slikt valg, men i en jungel av raser og velmenende råd er det lett å forville seg.

 

Hos atferdsklinikken tilbyr vi en enkelt-stående konsultasjon hvor vi kartlegger hvilke rase(r) som kan egne seg for den vordende hundeeier.*

 

 

 

*Hvor man bor i landet har ingen betydning og konsultasjonen kan gjøres via Skype/FaceTime.

 

 

 

H

U

N

D

ATFERDSKLINIKKEN

Anouska G. Andenæs

VeterinærAtferdskonsulent

 

post@atferdsklinikken.no

www.atferdsklinikken.no

 

Rådmann Halmrastsvei 18

1337, Sandvika, bærum

 

“Some people talk to animals. Not many listen though. That's the problem.”

― A.A. Milne.

Copyright © All Rights Reserved