Veiledning for valg av ny hund

H

U

N

D

VALG

AV

Assistanse, veiledning, informasjon og forklaring for den vordende hundeeier om viktigheten av type, rase, oppdretter mm. samt analyse av forholdene og forslag om aktuelle raser for å påse at valget faller på en hund som vil passe inn i din livsstil og miljø forøvrig.

Mange sitter vi med en tanke om hva slags hund vi kunne tenkt oss.

Den beryktede "Drømmehunden".

Kanskje erindrer man en hund man kjente i barndommen som var på alle måter "perfekt" i ens egne øyne, eller man på andre måter har peilet seg inn på en favoritt rase eller type hund. Desverre er det ofte slik at den rasen man drømmer om å eie ikke nødvendigvis er forenelig med realiteten av det livet og den hverdagen man lever i.

Det er en e n o r m variasjon på rasene og hund er ikke bare "hund".

Hvis man velger rase basert på feil premisser så risikerer man å sitte igjen med mye slit, dårlig samvittighet og brannslukking for å få endene til å møtes.

 

Når man skal velge en hund så må man ta med i regnestykket ens egne rutiner og hverdag. Disse aspektene bør ligge til bunns for et slikt valg, men i en jungel av raser og velmenende råd er det lett å forville seg.

 

Hos atferdsklinikken tilbyr vi en enkelt-stående konsultasjon hvor vi kartlegger hvilke rase(r) som kan egne seg for den vordende hundeeier.*

 

 

 

*Hvor man bor i landet har ingen betydning og konsultasjonen kan gjøres via Skype/FaceTime.

 

 

 

ATFERDSKLINIKKEN

 

Veterinær, Atferdskonsulent

 

Anouska G. Andenæs

post@atferdsklinikken.no

 

www.atferdsklinikken.no

 

Rådmann Halmrastsvei 18

1337, Sandvika, bærum

 

“Some people talk to animals. Not many listen though. That's the problem.”

― A.A. Milne.

Copyright © All Rights Reserved