Atferdsproblem - Katt

Tilbudet innebærer en detaljert funksjonell analyse av problematferd i 3 steg* samt diagnose, prognose og behandlingsopplegg i tillegg til mulighet for inngående oppfølging.

*Dersom man bor i andre deler av landet vil det være mulig å tilrettelegge for utredning. Ta kontakt med klinikken for mer informasjon.

Alle timer kan bestilles via klinikkens online booking system i menyen, telefon 452 07 413, epost post@atferdsklinikken.no eller via hjemmesidens kontaktskjema.

 

Om man ikke er sikker på at det vil være ønskelig å gjennomgå en full atferdsutredning så kan man bestille privattime på 60 min for å drøfte situasjonen og da vurdere hvorvidt man ønsker en inngående analyse og eventuell behandling av katten.

Steg 1: KONSULTASJON:

 

Etter å ha tatt kontakt med klinikken og avtalt tid for konsultasjon vil eier få tilsendt et historikk skjema som fylles inn og returneres før første møte. Der geografien tillater det vil første møte være hjemmebesøk og bor man langt unna kan det gjøres online.

Dersom katten kommer via henvisning og har gjennomgått full helsesjekk så går man direkte igang med utredning av atferden.

Hvis klinisk undersøkelse er nødvendig gjøres dette i hjemmet ved første møte og tar ca 15 min. For de som bor lang unna, tar de katten til undersøkelse hos sin veterinær først. (For ytteligere informasjon om klinisk undersøkelse ift atferdsavvik kan man lese paragrafen "Hvorfor må hunden min ta blodprøve når han bjeffer på naboen" i meny - artikkelen "Hva er et Atferdsproblem". Denne informasjonen er også relevant for katteeiere. )

Dersom blodprøver er indikerte vil vi diskutere dette med eier i forkant. Disse kan utføres hos oss, eller hos ekstern veterinær og tar ca 30 minutter. I mange tilfeller vil dette være nødvendig.

Steg 2) VIDEO OPPTAK:

Video opptak av kattens atferd er gull verdt! Dette gir mulighet for inngående og detaljert utredning av kattens mønstre og språk idet det utfører atferden. Vi vil alltid be eier om å sende oss så mange opptak som mulig og disse bruker man timesvis på å gjennomgå i detalj. I de tilfeller hvor det er mulig å filme den avvikende atferden så er dette ønskelig, men dette beror helt og holdent på atferdens art og hvorvidt en slik filming vil være forsvarlig. Eier vil bli forklart hvordan filmingen bør foregå for best mulig resultat i forhold til den individuelle situasjonen. Video klippet sendes deretter til Atferdsklinikken for analyse som en del av den systematiske diagnostikken og den viktige ekskluderings prosessen.

Steg 3: KONKLUDERENDE KONSULTASJON:

Presentasjon av funn, diagnose, prognose og behandlingsprotokoller. På klinikken eller via Skype/FaceTime for de som bor langt unna.

 

VARIGHET:

Det er alltid vanskelig å sette en nøyaktig tid på hvert enkelt møte og hvor lang tid hver konsultasjon vil ta kan variere. Vi ønsker derfor ikke å sette en rigid ramme tidsmessig og våre priser er basert per konsultasjon og ikke på timesbasis slik at, om man skulle bevege seg lengre utover tidsrammen så skal ikke eier bekymre seg for økning av kostnader.

Tidsrammene som følger er som sådan veiledende og vi ber enstendig om at eier avser nok tid til hvert møte.

Steg 1. konsultasjon i hjemmet (evnt online) : Ca 1 - 1.5 time

Steg 3: Konkluderende konsult: ca 1 - 1.5 time

HJEMMEBESØK FOR UTREDNING AV ATFERDSAVVIK HOS KATT

For mange vil det være nyttig å få en atferdsutredning av katten sin gjennomført hjemme. I de tilfeller det det er geografisk mulig så tilbyr vi et tilrettelagt hjemmebesøk for å observere og kartlegge problemene.

Konsultasjonen varer ca 2 timer.

ATFERDSKLINIKKEN

 

Veterinær, Atferdskonsulent

 

Anouska G. Andenæs

post@atferdsklinikken.no

 

www.atferdsklinikken.no

 

Rådmann Halmrastsvei 18

1337, Sandvika, bærum

 

“Some people talk to animals. Not many listen though. That's the problem.”

― A.A. Milne.

Copyright © All Rights Reserved